Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи подиум за Ковалайнен и Рено

Първи подиум за Ковалайнен и Рено

86
0

Хейки Ковалайнен и Рено заслужено празнуваха подиума си в Гран при на Япония след страхотното каране на финландеца. Добрите представяния на Хейки от последните стартове най-после се увенчаха с качване на почетната стълбичка. В един наистина много труден сезон Ковалайнен изтърпя доста проблеми, нападки (дори от страна на шефа на тима Флавио Бриаторе), но най-после записа чудесен резултат.

Това е първият подиум за световните шампиони при конструкторите от предходните два сезона за 2007 г. – Случващото се тази година се менеше непрекъснато, същото бе и този уикенд. Вчера рискувахме с настройките, надявайки се на по-добри условия. Но когато станахме сутринта и видяхме дъжда, не очаквахме такъв фантастичен следобед! Но всичко това идва да покаже, че независимо за колко лоша смяташ ситуацията, в която се намираш, никога не трябва да се отказваш – заяви щастливият Ковалайнен.

Финландецът допълни, че всички го питали след финала за последните няколко обиколки в надпреварата, когато трябваше да удържи Кими Райконен (Ферари). Според Хейки обаче огледалата му били така запотени, че не виждал сънародника си. – Гледах питборда и при всяка обиколка разликата намаляваше. Знаех, че ще опита нещо. Изпревари ме на шести завой в последния тур, но аз исках да съм втори толкова много, че излязох от външната страна на път за десети завой. Колата се пързаляше по водата, но не отстъпих, надявайки се да не изпусна контрола. Фантастично чувство е да спечеля първия си подиум! – каза Ковалайнен.