Начало Автомобили Първи снимки на новия Мерцедес-Бенц Е63 AMG

Първи снимки на новия Мерцедес-Бенц Е63 AMG

497
0

Първите официални снимки и официална информация относно новия Мерцедес-Бенц Е63 AMG вече са факт. Новият модел разполага с мощност oт 518 к.с. и въртящ момент от 630 Нм. Под капака се намира познатият и от доста други модели 6.3-литров атмосферен V8 мотор. Тъй като характеристиките на новия модел са почти идентични с тези на предшественика му, най-вероятно и драг-постиженията му ще са подобни ( 0-100 км/ч за 4.5 секунди и 250 км/ч максимална скорост).

Въпреки, че мощността е увеличена, разходът на гориво е намален с около 12%. Един от факторите, спомогнали за този резултат, е 7-степенната Speedshift MCT трансмисия, която може да бъде открита и в последния SL63 AMG. Тя има четири режима на работа – ‘Controlled Efficiency’, ‘Sport’, ‘Sport Plus’ и ‘Manual’.

‘Стандартната’ версия е оборудвана с 18-инчови алуминиеви джанти, обути с гуми 255/40 отпред и 285/35 отзад. Има обаче и опция за 19-цолови колела. Както винаги промените по външния вид при AMG модела не са големи. Те се характеризират главно с променената предна броня с вградени LED-дневни светлини, странични престилки и променена задна броня с вграден дифузьор.

Очаква се колата да бъде показана на живо за първи път на световното автоизложение в Ню Йорк, което ще се проведе следващата седмица.