Начало Автомобилни новини Първи снимки на новото Бугати Вейрон 16.4 Супер Спорт

Първи снимки на новото Бугати Вейрон 16.4 Супер Спорт

322
0

Бугати показаха новия си модел Вейрон 16.4 Супер Спорт.

Колата разполага с мощност от 1200 конски сили и в събота следобяд е успяла да развие скорост от над 430 км/ч на тестовото трасе на Фолксваген Груп, близо до Волфсбург.

Пилотирана от тест-пилота на марката – Пиер Анри Рафаел, колата е успяла да развие точно 434 км/ч по време на второто си излизане на пистата, като на мястото е имало и представител на книгата на рекордите на Гинес, който е отразил новия световен рекорд.

„Мислехме, че ще постигнем средна стойност от 425 км/ч, но условията днес бяха перфектни и ни позволиха дори повече“, заяви главният инженер на Бугати – д-р Волфганг Шрайбер.

За да постигнат изключителните 1200 к.с. мощност и 1500 Нм въртящ момент, инженерите на марката са сложили по-големи турбокомпресори на 8-литровият 16-цилиндров двигател, като към тях естествено вървят и по-големи интеркулери.

Освен това Вейрон 16.4 Супер Спорт има и променено шаси, както и ревизирано окачване.

С изключение на тестовия автомобил обаче, всички останали екземпляри на модела ще имат електронно ограничена на 415 км/ч максимална скорост.

Официалният публичен дебют на Бугати Вейрон 16.4 Супер Спорт ще се състои по време на конкурса по елегантност в Пебъл Бийч през август.