Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи тестове за новия Макларън МР4-24.

Първи тестове за новия Макларън МР4-24.

23
0

Тест пилотът на Макларън Мерцедес Педро Де ла Роса подкара първи новия болид на тима само ден след официалната му премиера в технологичния център на тима в Уокинг. Това стана вчера на португалската писта Алгарве.

По време на сесията, започнала с известно закъснение, Де ла Роса успя да завърти 18 обиколки (84 километра), като постигна най-добро време с 13-тата си обиколка- 1.28.719. Времето през вчерашния ден бе слънчево и испанецът нямаше никакви проблеми по време на теста.

Това бе началото на предсезонните тестове за тима на Макларън. В понеделник и вторник зад волана на МР4-24 ще е отново Де ла Роса, след което в сряда колата ще подкара и световният шампион Люис Хамилтън. Хейки Ковалайнен пък ще се присъедини към тестовете в четвъртък.

Относно първите обиколки на новия Макларън Педро Де ла Роса сподели:
Винаги е вълнуващ момент, когато седнеш зад волана на напълно нова кола за първи път. И имайки предвид обширните промени в правилата, днес бе по-напрегнато от обикновено. Въпреки това съм радостен да съобщя, че колата се държи точно така, както ние вярвахме от събраните данни. Разбира се, сега трябва наистина да понатиснем МР4-24 до границата на възможностите му и ще започнем отново да въртим още обиколки с него в понеделник, но това бе един конструктивен старт, който ни изпълни с увереност. Предстоят ни няколко седмици, в които ще имаме много работа, но всички в тима наистина гледат напред и са готови да работят.