Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи завой на Сахир ще носи името на Шумахер

Първи завой на Сахир ще носи името на Шумахер

51
0
Бахрейн,Мерцедес,Михаел Шумахер

Първи завой на пистата Сахир в Бахрейн ще носи името на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Собствениците на пистата решиха да почeтат постиженията на германеца, за чието състояние след падането му със ски на 29 декември няма новости. Преди две седмици стана ясно, че процесът на събуждането му от изкуствена кома продължава.

През 2014 г. трасето в Бахрейн отбелязва 10-годишнината си от участието в Гран при, а тазгодишния старт на 6 април ще се проведе на изкуствено осветление за първи път. Именно Шумахер спечели първото състезание, проведено до столицата на страната Манама през 2004 г. Той държи и рекорда за най-бърза обиколка на пистата – 1:30,252, записан през 2004-та. Освен това е помагал за дизайна на трасето, проектирано от Херман Тилке, със свои предложения, включително и за първата крива.

С подкрепата на семейството му е огромна чест да почетем може би най-великия пилот в историята на Формула 1 и човек, близък до сърцата на хората в Бахрейн – коментира председателят на пистата Зайед Ал Заяни. – Той веднага стана вдъхновение за всички, обичащи моторните спортове в кралството, от първото си появяване на трасето през 2004 г., така че е естествено да почетем постиженията му по този начин. Служителите на пистата продължават да изпращат най-добрите си пожелания на Михаел и неговото семейство.

Мениджърът на Шумахер Сабине Кем благодари за вниманието от името на цялото семейство на шампиона:

Семейството на Михаел би искало да благодари на Бахрейн Интернешънъл Съркюит за този жест, признавайки постиженията на Михаел във Формула 1 и интересът в дизайна на пистата. Ние приемаме това като признание за неговата страст към моторните спортове. Сигурна съм, че Михаел би харесал идеята и би се чувствал силно поласкан от това завой на трасето да носи неговото име.