Начало Други Първият супербайк на БМВ вече е факт

Първият супербайк на БМВ вече е факт

218
0

BMW Motorrad представи най-новия BMW мотоциклет – моделът S 1000 RR, който дебютира по време на последния кръг от шампионата Superbike на легендарната писта „Монца“. Компанията за първи път пуска на пазара иновативен и супер спортен мотоциклет с редови четирицилиндров двигател. S 1000 RR ще се предлага в България от октомври т.г. от Камор Ауто, официален вносител на BMW мотоциклети за страната.

Със световния дебют на S 1000 RR BMW Motorrad достигна връх в света на спортните машини – комбинация между двигателна мощност от 193 к.с. и общо тегло от 180 кг. По този начин моделът регистрира абсолютен рекорд със съотношението си мощност -тегло в своя клас.

Комбинацията oт леко тегло и изключителна мощност, стабилност и здравина правят BMW S 1000 RR идеалната и желана машина за всеки един мотоциклетист„, каза Шай Рацаби, генерален директор на Камор Ауто.
Разработката на четирицилиндровия редови двигател с водно охлаждане е напълно нова. При създаването на агрегата са използвани клапани, взаимствани от болида на компанията, състезаващ се във Формула 1. Този двигател развива максимална мощност от 142 kw (193 к.с.) при 13 000 об./мин. Максималният въртящ момент 112 Нм от своя страна, се проявява при 9 750 об/мин. BMW S 1000 RR разполага със система от титаниеви клапани и малки леки горивни камери, изработени по примера на двигателите на BMW във Формула 1.

Мотоциклетът предлага различни видове настройки, които променят поведението му спрямо използваните гуми и типа на пътя (мокра пътна настилка, писта, обикновен път). Настройките подлежат на промяна с натискането на едно единствено копче. Моделът е оборудван и с изключителна система за безопасност Race ABS и DTC (Dynamic Traction Control), които работят в пълна симбиоза според желания и посочен режем на двигателя. При езда двете системи са перфектно координирани една с друга и осигуряват отлично поведение на пътя, допълнено от абсолютна сигурност във всяка една ситуация.

При разработката на S 1000 RR, BMW Motorrad отделя изключително голямо внимание на ергономичността на мотоциклета, въвеждайки една напълно нова, ясна и опростена опция за нагласяне на окачването и респективно стойката на ездача.

Големината на резервоара е като при 600-кубиковите машини, което гарантира сигурност при управлението и стабилността на мотоциклета във всеки един момент. BMW S 1000 RR е оборудван с допълнителна система HP Gearshift Assistant, която осигурява превключване на скоростите без използване на съединител.

При създаването на BMW S 1000 RR, екипът на BMW Motorrad си поставя за цел да постигне нови стандарти в мотоциклетизма – най-добър в класа си по отношение на мощност и цялостно представяне, абсолютно стабилно окачване с най-висок клас на управление, безпогрешен и специфичен BMW дизайн, ненадминато качество, присъщо на компанията. Спецификациите на този мотоциклет го отличават не само с цялостно представяне, но и с високата граница, която поставя по отношение на динамика, безопасност и иновация.