Начало Автомобили Първото BMW Серия 2 Гран Купе: финални тестове в необичаен дизайн

Първото BMW Серия 2 Гран Купе: финални тестове в необичаен дизайн

283
0

Първото BMW Серия 2 Гран Купе преминава през финалната права на настройките си и привлича сериозно внимание по време на тестовете около Мюнхен. От една страна провеждащите изпитанията автомобили са с многоцветно маскировъчно покритие. От друга – на предните врати има голям QR код. Той води директно към страницата www.bmw.com/2-series-gran-coupe. Там може да бъде намерена информация за екстравагантната и иновативна концепция още преди световната й премиера през ноември тази година на салона в Лос Анжелис. BMW Серия 2 Гран Купе излиза по пазарите през пролетта на 2020 година.

BMW въвежда в премиум компактния сегмент концепцията на купе с четири врати, която вече постигна големи успехи и в по-високите автомобилни класове.

BMW Серия 2 Гран Купе е екстравагантната алтернатива на класическия седан

Автомобилът запазва характерните за марката индивидуалност, естетика и емоционалност. Същевременно ги комбинира с иновативно управление и свързаност. Колата е едновременно полезна във всекидневието и изключително динамична за дълги пътувания.

BMW Серия 2 Гран Купе е базирано на модерната архитектура на BMW с предно задвижване. Моделът споделя множество технологични разработки с представеното наскоро BMW Серия 1. Също като премиум компактния модел и Серия 2 Гран Купе поставя стандарти по отношение на динамиката на управлението и пъргавината.

Използвана е например и познатата от BMW i3s технология ARB (actuator contiguous wheel slip limitation). При нея сензорът за приплъзване е разположен директно в управляващия блок на двигателя вместо в управляващия блок на системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността). Без дълги ходове на сигнала данните се провеждат три пъти по-бързо. Осезаемият от водача контрол на сцеплението работи дори до 10 пъти по-бързо. В комбинация със също серийния BMW Performance Control този иновативен контрол на сцеплението осигурява директно осезаемо и интензивно изживяване при шофиране както с предно задвижване, така и с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive при BMW M235i xDrive. Този спортен върхов модел се задвижва от най-мощния четирицилиндров двигател на BMW Group с 225 кВт (306 к.с.). Серийно се оборудва с новоразработен механичен Torsen блокаж на предния диференциал, който придава на автомобила още по-динамичен характер.

Освен спортно-елегантни и екстровертни линии първото BMW Серия 2 Гран Купе предлага още най-модерна свързаност и много място в интериора. С това то разполага с идеалните предпоставки да вдъхнови нови, ориентирани към дизайна целеви групи за типичната за марката радост от шофирането. BMW Серия 2 Гран Купе ще се предлага по целия свят и е атрактивно обогатяване на гамата от модели най-вече за пазарите с висок афинитет на клиентите към триобемните каросерии.