Начало Автомобили Passat коронован с шест престижни награди и пет звезди за сигурност

Passat коронован с шест престижни награди и пет звезди за сигурност

64
0

Новото шесто поколение на Passat получи шест престижни международни награди. Новият модел буквално взриви границите на своя клас в технологично отношение и може достойно да се нареди до редица представители на луксозния сегмент от пазара.

От момента на въвеждането му на световния пазар през март миналата година, Passat си спечели хиляди почитатели на всички континенти. Признанието за успеха на модела не закъсня и само в рамките на няколко месеца Passat грабна шест престижни международни награди.

Auto 1 Trophy, присъден от 40 милиона читатели

Auto 1 Trophy е една от най-престижните награди в Европа. Фаворитът за наградата се определя с гласа на над 40 милиона читатели на 24 различни списания, издавани на стария континент от групата „AutoBild”. До финалния етап тази година достигнаха 13 модела. Крайното решение се взема от жури, съставено от 40 редактори, експерти в областта на автомобилните технологии и представители на автомобилния спорт. Те класираха на първо място Passat, за който това е втората награда Auto 1 Trophy. През 1997 г. петото поколение на Пасат също беше оценено като най-добрата кола от читателите на списанията от издателската група „AutoBild”.

„Най-добра семейна кола” според британското сп. „What Car?”

Passat беше награден и с наградата „Най-добра семейна кола” на британското автомобилно списание „What car?”. Това е най-известното месечно автомобилно списание във Великобритания, което присъжда своите награди за 29-ти път.

Жури от десет редактори на изданието избра победителя в тази категория сред общо пет модела. Според експертите най-добрата семейна кола трябва да бъде сигурна, издръжлива и икономична, за да стане надежден партньор на всяко семейство. Passat отговори на всички тези изисквания и зае челното място в класацията на „What car?”.

Не само визията и дизайна, но и техническите характеристики на автомобила, включващи най-новите технологии, които обикновено се внедряват при най-луксозния клас автомобили, както и доброто съотношение между цена и качество, натежаха при оценката на взискателното жури. То отсъди, че Passat в най-голяма степен задоволява изискванията на клиентите едновременно за стилен дизайн, комфорт за пътниците и технически възможности на автомобила.

„Златен волан” за 2005 година

Passat спечели първо място в категорията „лек автомобил” за 2005 година и грабна наградата „Златен волан” (Goldenes Lenkrad), която се присъжда всяка година от немския седмичен вестник „Билд ам зонтаг” (Bild am Sonntag). Престижната награда се присъжда за юбилеен 30-ти път. Журито, което избира призьора, се състои от 25 автомобилни експерти, спортисти и известни личности. Наградата се присъжда в пет категории, но за миналата година журито оцени Passat толкова високо, че го постави над всички останали съперници.

„Жълтият ангел” – любима кола в Германия

С гласовете на над 320 000 души Passat беше награден и със „Златния ангел за 2006” (Gelber Engel), присъждана от Германската автомобилна асоциация (ADAC). Новият Passat се нареди на първо място в оспорваната надпревара между 54 модела. “Златният ангел” е една от най-престижните награди в автомобилната индустрия. Гласуването е било осъществено както от читателите на списанието на Германската автомобилна асоциация, така и от посетителите в уеб сайта на организацията и гостите на Автоизложението във Франкфурт. Основните критерии за избор на победител са иновативност и отлично изпълнение на автомобила.

Статистиката също говори красноречиво за успеха на Passat в родината му. По данни на Немската федерална служба за моторните преводни средства, Passat е № 1 в своя сегмент с 10 264 новорегистрирани автомобила само през януари 2006 г. и пазарен дял от 26,1% в Германия.

„Пет звезди” за сигурност

Новият Passat беше отличен с пет звезди за сигурност след проведените краш тестове на Euro NCAP. Това е четвъртият пореден модел на Фолксваген до момента, след компактния ван Touran, бестселъра Golf и високопроходимия Touareg, който се увенчава с максималните точки за сигурност. Освен петте звезди за сигурност на възрастните, Passat спечели и четири звезди за защита на децата, което е най-добрият постиган до момента комбиниран резултат в краш тестовете.

Краш тестът Euro NCAP доказа, че Passat осигурява отлични нива на сигурност, гарантирани от здравината на купето с допълнително подсилване от 57% в сравнение с предишния модел. Тестовете на Euro NCAP и вътрешните тестове на Фолксваген показват, че дори и предното стъкло остава непокътнато при катастрофа. Със своите 6 въздушни възглавници, включени в стандартното оборудване, високо ефективната си спирачна система, триточковите защитни колани и звукова система, напомняща за закопчаването на коланите, Passat поставя нови стандарти в областта на сигурността и защитата на пътниците.

Освен с тези отличия, наскоро Passat беше награден и с американската награда Top Safety Pick Award, където за първи път грабна сребърен медал, заедно с друг водещ модел на Фолксваген – Jetta. Passat получи и най-голямото отличие на австрийското списание Auto Revue, като беше избран с гласовете на 40 000 читатели на изданието. Пасат беше избран и за кола на годината в няколко европейски държави.