Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пат Фрай: Алонсо и Маса направиха безпогрешно състезание

Пат Фрай: Алонсо и Маса направиха безпогрешно състезание

58
0
Фелипе Маса

– И двамата ни пилоти направиха безпогрешни състезания – бе обобщението на техническия шеф на Ферари Пат Фрай след Гран при на Монако.

Фернандо Алонсо се качи на подиума, а Фелипе Маса финишира шести и спечели 8 точки.

Състезанието бе много напрегнато, като в определени моменти първите шест болида в колоната бяха съвсем близо един до друг. Започнахме на сляпо по отношение поведението на гумите. Дъждът също ни плашеше доста време, докато се появи съвсем накрая. Фернандо и Фелипе не направиха и най-малка грешка, както и екипът ни при питстоповете. Що се отнася до стратегията, то много скоро изборът за едно спиране бе ясен и бе най-добрият вариант. Да, в ретроспекция може да се каже, че ако Фернандо бе останал няколко тура повече на трасето, може би щеше да успее да изпревари [Нико] Розберг и да гони [Марк] Уебър. Гумите софт обаче трудно се загряваха достатъчно в първите си обиколки. Имахме само няколко секунди за реакция и взехме най-логичното решение, извело ни така или иначе до подиума – допълни инженерът.

Маса пък за първи път този уикенд изглеждаше във форма и поддържаше темпото на съотборника си и бързите коли в колоната. Той отново заяви, че се е чувствал удобно в болида си и управлението му е било значително по-леко, отколкото в предходните уикенди.

Надявам се шампионатът наистина да се промени за мен и от тук нататък да се боря само за топпозиции. Лекотата на каране може би се дължи на типа писта или на настройките, като определено трябва да анализираме данните, за да разберем къде е тайната – каза още бразилецът.