Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пат Фрай: Като цяло сме направили крачка напред

Пат Фрай: Като цяло сме направили крачка напред

60
0
Пат Фрай

Въпреки слабите времена с меките гуми техническият директор на Ферари, Пат Фрай, бе по-скоро доволен от свършената работа в петъчния ден. Червените прекараха сутринта в сравнение на новите части със стартите. Както обикновено някои отговориха на очакванията, други не съвсем.

„Имахме доста работа в последните няколко дни“, обясни Фрай. „Освен тестовете на Муджело във фабриката също кипеше усилен труд, за да може да дойдем тук с колкото се може повече нови части. Това обаче означаваше и доста напрегнат петък, защото трябваше да изпробваме тези детайли и да ги сравним със старите, вместо да се съсредоточим изцяло върху предстоящото състезание.

Нямам навика да споделям много за новите части. Някои от тях изпълниха очакванията, други не съвсем. Сега трябва да анализираме всичко на спокойствие, за да извлечем максимума от пакета. Като цяло баланса на колата с твърдите гуми изглежда доста по-добър отколкото с меките и това обяснява, защо не успяхме да подобрим значително времената си когато сменихме смесите.

Не трябва да забравяме обаче, че и при двата опита на Фернандо имаше сериозен трафик, когато той бе с меките гуми. Ще трябва обаче да поработим още по баланса на колата, за да извлечем максимума от гумите. Мисля, че като цяло сме направили крачка напред. Но колко голяма е тя в сравнение с нашите конкуренти ще видим най-рано утре.“