Начало Formula 1 News Патрик Хед: Очевидно посредствено представяне

Патрик Хед: Очевидно посредствено представяне

9
0

15-и и 16-и завършиха в Гран при на Франция пилотите на Уилямс Казуки Накаджима и Нико Розберг, което логично разочарова и тях, и отбора им Уилямс. Екипът е шести в класирането при конструкторите с 15 точки, като продължава да се надява да подобри достатъчно колата си, за да може да се бори редовно за позиции сред първите осем в надпреварите.
Очевидно посредствено представяне – заключи директорът на инженерния отдел Патрик Хед. – Сега трябва да се приберем и да се опитаме да разберем грешките си, да ги оправим и да се борим на Силвърстоун, защото съм сигурен, че можем да се справим по-добре отколкото успяхме днес.
Накаджима този път се класира пред по-опитния си съотборник, но това не бе утеха за японския пилот.
Трудно състезание за нас. Решихме да използваме стратегия с две спирания, което бе най-добрата посока на действие при конкретните обстоятелства. През целия уикенд страдахме от липса на скорост, което ни попречи и в надпреварата. Нямаше какво повече да се направи – каза той.
Нико Розберг бе още по-краен. Неговото състезание също не бе никак леко, още повече, че имаше санкция от Канада за преместване с 10 места на стартовата решетка.
В Канада се борех с Ферари и BMW, а тук бях в дъното на колоната. Не е за вярване, а и чувството не е никак хубаво – заяви Нико. – Мислех, че ще имам шанс за нещо повече, но колата просто не бе достатъчно бърза. Сега се надявам да взема точки на Силвърстоун – там поне няма да имам наказание!