Начало Други Павел Лефтеров завърши сезона в GT4 със силно каране на Нюрбургринг

Павел Лефтеров завърши сезона в GT4 със силно каране на Нюрбургринг

284
0

Българския пилот Павел Лефтеров се представи силно в 6-ия последен кръг от европейските серии GT4 на пистата Нюрбургринг в Германия. През този сезон Лефтеров се състезава с Porsche Cayman GT4 MR в германския отбор RN VISION STS с германеца Джон-Луис Джаспър в клас Silver.

В първото състезание от уикенда съотборникът му Джаспър от Германия потегли от 16-та позиция и приключи стинта си на 17-о място в общото подреждане. Когато Лефтеров пое управлението на колата, до края на състезанието оставаха 32 минути. Павел завоюва 11-то място в генералното класиране и 7-о място в клас “Silver”.

В неделното второ състезание, този път Лефтеров бе първия пилот за отбора на „RN Vision STS” и стартира от 9-а позиция. Лефтеров показа на публиката в Германия страхотно пилотиране и борба за предни позиции. В средата на надпреварата Лефтеров предаде автомобила на своя съотборник, като беше стигнал до 3-ото място в своя клас.

За съжаление съотборника на Павел не можа да запази позицията в надпреварата и завърши на 22-о място в общото класиране и на 10-о място в клас “Silver” след 2 наказания.