Начало MotoGP News Педроса ще запише още едно участие през сезон 2023 в MotoGP

Педроса ще запише още едно участие през сезон 2023 в MotoGP

187
0
Дани Педроса
Дани Педроса, снимка КТМ

Дани Педроса ще запише още едно участие през сезон 2023 в MotoGP. Испанският ветеран ще кара мотор на КТМ с уайлдкард по време на състезателния уикенд на пистата Мизано.

Педроса прекрати активната си мотоциклета кариера в края на сезон 2018. Испанецът прекара 13 поредни сезона в отбора на Репсол Хонда. В този период той записа 31 победи, 112 подиума и 31 полпозишъна. Въпреки тези успехи, Педроса така и не успя да стане световен шампион в кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

От началото на сезон 2019 Педроса е част от отбора на КТМ. Опитният испанец е един от тестовите пилоти на марката и участва в разработването на мотора RC16. Трикратният вицешампион в MotoGP участва с уайлдкард в Гран при на Щирия 2021, което бе първото му състезание с мотор на КТМ. Педроса финишира десети в надпреварата на пистата Ред Бул и показа добра скорост. Испанецът отказа да се включи в някой старт от миналогодишната кампания, но участва в част от тестовете.

Педроса се включи в четвъртия кръг от сезона 2023 в Испания. Пилотът на КТМ беше най-бърз в първата свободна тренировка и даде шесто време след края на квалификациите. Педроса завърши на шесто място в спринта и седмо в основното състезание на пистата Херес. Така той записа най-добрия си резултат с мотор на австрийския производител

Испанският ветеран бе посрещат бе посрещнат доста възторжено от публиката на Херес по време на парада на пилотите. По-късно той призна, че почти се е разплакал.

Педроса призна, че участието е било възможност да изпробва мотора на КТМ в състезателни условия. Той призна, че може да не записва повече участия след това в Херес.

Вчера от KTM вече потвърдиха, че Педроса ще участва с третия заводски мотор RC16 в уикенда за Гран при на Сан Марино. Той ще се проведе на пистата Мизано в периода 8-10 септември. Испанецът ще се присъедини към титулярните състезатели на КТМ Брад Байндър и Джак Милър.

Причината за участието на Педроса е факта, че на 11 септември ще се проведе последният тест за сезон 2023 г. По време на него който много производители за първи път ще изпробват публично своите прототипи за 2024 г.
От KTM вече потвърдиха, че Педроса ще участва с третия заводски мотор RC16 в Гран при на Сан Марино в Мизано на 8-10 септември.

Причината е, че в понеделник ще се проведе последният тест за сезон 2023 г. , на който много производители за първи път ще изпробват публично своите прототипи за 2024 г.