Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пепе Джинс остават с Рено въпреки скандала

Пепе Джинс остават с Рено въпреки скандала

48
0

Поне един от настоящите спонсори на тима на Рено не е повлиян от сингапурския скандал и затова няма да последва ING  и Мутуа Мадрилена, които се разделиха с френския отбор.

Заради скандала с катастрофата на Нелсън Пикет в Гран при на Сингапур 2008, двете компании решиха да прекратят отношенията си с отбора, но лондонската марка за джинси Пепе Джинс обяви, че ще изпълни всички свои задължения по договора си с тима, който изтича в края на годината.

Тяхната реклама седи на носовете на болидите на Рено, както и на каските на двамата пилоти.

В изявлението се казва, че компанията по никакъв начин не оправдава катастрофата, но въпреки това е съгласна с ФИА, че за нея са виновни отделни персонажи, а не тимa на Рено като цяло.

Междувременно пък стана ясно, че руският мобилен оператор Мегафон възнамерява да увеличи сериозността на взаимоотношенията си с французите, като същото смята да направи и френската компания за моторни масла Тотал.

А единствената друга марка, която за момента се води за официален партньор на екипа на Рено – Юнивърсия, се очаква да напусне в края на годината заедно с Фернандо Алонсо.