Начало Автомобили Перана Z-One ще дебютира в Женева

Перана Z-One ще дебютира в Женева

54
0

В Порт Елизабет, ЮАР, се произвеждат различни автомобили, като например Фолксваген Голф и Хамър Н3, както и някои спортни модели. Там се произвеждат също и автомобилите на Hобъл, както и реплики на Шелби Кобра. Сега още един представител на екзотичните автомобили ще започне да излиза от фабриките в града. Става въпрос за Перана Z-One.

Колата с дизайн на Загато има V8 двигател от Шевролет Корвет с работен обем от 6.2 литра и мощност от 450 к.с. Гумите на модела са произведени от Мишлен и са с размери 275/35/18 отпред и 345/30/19 отзад. Контролът над автомобила е изцяло поверен на водача, тъй като системи като ABS и ESP липсват. Това обаче се отразява благоприятно на цената на Z-One. 325 милиметрови предни спирачни дискове се грижат за спирането на тежащата 1195 кг машина.

Колата ще бъде произведена само в 999 екземпляра, като в Европа цената й ще бъде около 50 000 евро. Преди това обаче тя трябва да получи положителна оценка от публиката на автосалона в Женева, който отваря врати идната седмица. Скоро след това мрежата от дилъри в Европа ще бъде финализирана и производството ще може да започне.