Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес е добре след удара, но е разочарован, че пак отпадна от...

Перес е добре след удара, но е разочарован, че пак отпадна от квалификацията в Монако

53
0
Серхио Перес

Трудна квалификация в Монте Карло изкара екипът на Заубер, след като за втора поредна година Серхио Перес катастрофира по улиците на княжеството. За щастие пилотът е невредим – той бе пуснат веднага след задължителния преглед в болница. Мексиканецът удари бариерите още в първата си бърза обиколка в Q1, а малко по-късно и съотборникът му Камуи Кобаяши се сблъска (макар и не толкова сериозно) с мантинелите.

На японския пилот малко не му достигна да стигне до Q3. Той остана с 12-о време в квалификацията.

Естествено, че се надявах на по-добър резултат днес. Със суперсофт имаш шанс да дадеш добро време само в един тур. Успях да подобря постижението си в Q2, но не беше достатъчно за Q3. Колата обаче бе с добро поведение и според мен ще продължи да върви на ниво и в състезанието. Много ще зависи от стратегията и късмета, ако излиза кола за сигурност – тук винаги може да се случи. Но определено смятам, че сме в състояние да вземем точки – заяви Кобаяши.

Перес изрази разочарование от случилото се с него, тъй като усещал, че може да се бори за добра позиция.

Все още анализираме данните, за да видим дали имаше някакъв проблем с колата. Бях в първата си обиколка и не натисках прекалено. Влязох в тунела, предницата поднесе сериозно, след това преминах през 13-14-и завой. Движението през първия бе сравнително нормално, но след това просто вървях направо и колата не искаше да завие – обясни мексиканецът.

Автомобилът определено е по-бърз от показаното днес, убеден е и шефът на инженерите на писта Джампаоло Далара.