Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес е убеден, че Заубер ще се справят добре и през 2013...

Перес е убеден, че Заубер ще се справят добре и през 2013 г.

41
0
Серхио Перес

Серхио Перес е убеден, че бившият му тим Заубер ще се справи добре и през сезон 2013 г. във Формула 1. Мексиканецът премина в Макларън, но вярва във възможностите на отбора от Хинвил и новите пилоти там — Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес.

Перес спечели три подиума през 2012 г. със Заубер. Болидът С31 на тима бе много стабилен през по-голямата част от състезателната година, а някои от идеите в него бяха взаимствани и от други екипи. Добрата база, както и фактът, че промените в правилата за предстоящия сезон са минимални, карат Перес да твърди, че от Заубер определено може да се очаква отново добро представяне.

Заубер пак ще са силни — твърдо убеден съм в това — заяви той пред Спийд Уийк. — Правилата са сравнително стабилни, отборът разбира чудесно автомобила, така че защо да са по-зле в сравнение с 2012-та? Дори мисля, че може би ще имат шанс да спечелят в определени състезания. Заубер направиха много за мен и искам те да се справят както трябва повече от всеки друг тим — с изключение на Макларън, разбира се! — допълни Перес.

Заубер ще покажат новия си автомобил — С32 — на 2 февруари в базата си в Хинвил.