Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес иска да се бори за титлата през 2024 г., Хорнер: Трябва...

Перес иска да се бори за титлата през 2024 г., Хорнер: Трябва да се представи на ниво, за да остане за 2025-та

2256
0
Серхио Перес, Макс Верстапен
Серхио Перес и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес си постави за цел да се бори за титлата във Формула 1 през 2024 г. Мексиканският пилот на Ред Бул преживя тежък сезон 2023. Състезателната година тръгна добре за него. Спечели два от първите четири старта. След това обаче имаше сериозен период с проблеми преди отново да се бори в челото. В крайна сметка Перес завърши втори в първенството. Това обаче не помогна за потушаване на слуховете за бъдещето му с Ред Бул.

Перес обаче не губи надежда и вяра в собствените си възможности. На въпрос дали вярва, че може да спечели титлата догодина той отговори: „Това е основната цел.“

„Вече съм бил втори и искам да подобря това постижение. Наясно съм какво предизвикателство е“, продължи Перес пред Скай Спортс F1.

„Ще се постараем подготовката ни тази зима да е такава, че да започнем следващия сезон силно и да поддържаме постоянство през състезателната година. Мисля, че ни трябва по-добро темпо като цяло и много постоянен сезон. Тази година положението бе малко като на влакче на ужасите. Новият сезон ни предоставя нова възможност. Честно казано, през 2023-та не се чувствах особено като едно цяло с колата. Надявам се догодина да е значително по-добре. Към края на изминалия сезон нещата при нас се пооправиха. Последните няколко състезания бяха по-силни. Същевременно трябва да отдадем дължимото на Макс [Верстапен]. Според мен той най-направи най-добрия сезон в историята на спорта и беше изключителен“, каза още Перес.

Договорът на Перес с Ред Бул е до края на 2024 г. Кристиан Хорнер заяви, че той би могъл да запази мястото и по-нататък, ако се справи достатъчно добре в първенството.

„Това е неговата позиция, той може да я загуби или запази. В момента няма нищо решено за 2025 г. Чеко трябва да кара на пълна газ във всичките 24 старта догодина, да печели точки и победи. Ако ситуацията стане по-сериозна и имаме повече конкуренция, не можем да си позволим големи разлики между него и Макс. Той е наясно с това и знае, че трябва да се представи както трябва“, заяви Хорнер

„Имаше известно подобрение в последните състезания (през 2023 г.). Трябва да си подобри съботите. Състезателното му темпо е добро, уменията му в надпреварите са фантастични. Сигурно е изпреварил повече коли от който и да било друг през изминалия сезон. Но трябва да стартира от топ 4, а не девети или десети, каквато бе средната му квалификационна позиция в последните няколко надпревари“, допълни шефът на Ред Бул в F1.