Начало Избрани Перес иска дългосрочен договор с Ред Бул

Перес иска дългосрочен договор с Ред Бул

672
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес иска дългосрочен договор с Ред Бул. Мексиканският пилот се стреми да удължи своето споразумение с австрийския тим, но заяви, че иска „стабилен“ ангажимент в екипа от Милтън Кийс. 

Миналата седмица Ред Бул си осигури услугите на действащия световен шампион Макс Верстапен до края на 2028 г. Според повечето анализатори това е най-дългият договор, подписван някога от отбор и пилот в F1.

Новата сделка несъмнено е била повод за размисъл за Перес. Миналата година 32-годишният пилот призна, че не отдава голямо значение на продължителността на договора си с Ред Бул. Мексиканецът е бил нает за една година с възможност за подновяване.

Но сега двукратният победител в Гран при заяви, че не би имал нищо против малко повече стабилност в бъдещ план.

Имам договор за този сезон, който тепърва започва, заяви Перес преди втория етап от предсезонните тестове в Бахрейн тази седмица.

„В момента се чувствам  щастлив. Много съм доволен от отбора и от това как се справихме през миналия сезон. Да видим колко скоро ще  започнем да говорим относно новия ми договор.“

Без съмнение бих искал нещо по-дългосрочно. Търся малко повече стабилност по отношение на бъдещето ми в F1.“

След неотдавнашната промяна в регламента на Формула 1 за тази година, всички отбори буквално започват от нулата. Все още е твърде рано да се каже дали Ред Бул RB18 ще се окаже претендент за титлата.

Ако това се случи, Перес е убеден, че ще може да се бори за световната титла, дори когато на пътя му стои безстрашният Макс Верстапен.

„За никого не е тайна, че имам най-бързия съотборник в цялата решетка, каза Перес пред ESPN. „Но аз работя върху това.

Нямаше да бъда тук, ако не вярвах в себе си и ако не работех здраво. Тук съм само защото се трудя, за да стана световен шампион. Давам всичко от себе си по време на всеки рейс уикенд.

За да осъществи тази амбиция, Перес ще разчита на опита, който натрупа в австрийския тим миналата година. Също така се надява да премине на следващо ниво.

Определено познаването на екипа и на автомобила ще ми помогне, каза той. „Знам как работи този отбор и как функционира. Сега няма нужда да се уча всеки ден. Това е най-голямата разлика, в сравнение с миналия сезон.“

„От друга страна имахме и много големи спадове и понякога беше трудно. Натискът върху мен се засилваше все повече.

В Ред Бул се сблъскваш с нея много. Да бъдеш честен, да се фокусираш върху правилните неща и да даваш резултати за отбора е наистина важно. Чувствам се много по-добре подготвен за този сезон.“

В Ред Бул постоянно има голямо напрежение. Трябва да бъдеш честен, да се фокусираш върху правилните неща и да постигаш добри резултати за отбора. Това е най-важното нещо за тях. Сега съм много по-добре подготвен и с очаквам с нетърпение началото на новия сезон“.