Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес избрал Макларън пред Ферари през 2013 г.

Перес избрал Макларън пред Ферари през 2013 г.

1754
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес е предпочел да кара за Макларън през 2013 г., вместо да изчака още 1 сезон и да се присъедини към Ферари. Това разкри самият той в интервю. Мексиканецът направи много силен сезон в Заубер през 2012 г. и след него е бил искан от водещи отбори в решетката – Ферари, Макларън и Мерцедес.

В крайна сметка обаче той избра Макларън, което се оказа грешното решение. Екипът от Уокинг не можа да направи конкурентна кола за 2013 г. След края на сезона заради по-слабите резултати спрямо Дженсън Бътън, Перес беше освободен от тима.

„Бях на път да си осигуря договор с Ферари за 2014 г., каза Перес в рубриката на F1 Beyond the Grid. – Трябваше да остана още една година в Заубер и след това щях да получа място във Ферари. Отидох в Маранело и говорих с Доменикали. Той ми каза: Нека да подпишем предварителен договор за 2014 г.

Но в това време от мен се интересуваха Мерцедес, Ферари и Макларън. Бях в много силна позиция. Тогава си мислех, че трябва да имам конкурентна кола, защото мога да спечеля титлата. Избрах Макларън, но това не проработи. Тимът беше в лоша форма. Беше 6-ият по бързина отбор. И не взехме дори 1 подиум.“

Решението на Перес да отиде в Макларън му затваря вратата към Ферари в бъдеще. След като е освободен в края на 2013 г., той остава без възможности да кара за водещ отбор през 2014 г. И отива във Форс Индия, в който тим, вече носещ името Рейсинг Пойнт, е и до днес.