Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес изказа благодарност на Ред Бул за оказаната подкрепа през сезон 2023

Перес изказа благодарност на Ред Бул за оказаната подкрепа през сезон 2023

707
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес изказа благодарност на Ред Бул за оказаната подкрепа през сезон 2023. Мексиканецът изкара една изключително тежка кампания, макар да финишира втори в крайното класиране.

Перес започна по много силен начин сезон 2023. Опитният мексиканец финишира втори в Бахрейн и триумфира в Джеда и Баку. Това накара мнозина да очакват той да се бори за титлата и да окаже натиск върху Макс Верстапен.

С напредване на кампанията, Перес допусна много грешки, особено в квалификациите. Мексиканецът дори записа серия от няколко старта, в които не можа да стигне до Q3. Това позволи на Верстапен да се откъсна далеч напред и да си гарантира третата световна титла в спринтовото състезание на пистата Лосаил

Пилотът на Ред Бул успя да стабилизира представянето си в заключителната фаза на сезон 2023. Той си гарантира второто място в подреждането, въпреки заплаха от страна на Люис Хамилтън. От друга страна, разликата между Перес и Верстапен бе почти 300 точки. В крайна сметка Ред Бул окупира първите две места в крайното класиране за първи път в своята история.

„Очевидно започнахме годината много силно. След това в средата на сезона имахме малко влакче на ужасите“, сподели Перес. „Ние не се отказахме, държахме се заедно като отбор. Искам да благодаря на целия си екип, че ме подкрепяше през този период. Преминахме през много трудни моменти. В края на краищата успяхме да постигнем най-добрия сезон в историята на нашия отбор. Научихме всичко от тези трудни моменти [и] тази година ще се върнем по-силни“, каза още пилотът на Ред Бул Рейсинг.

Слабото представяне на Перес доведе до слухове, че той ще бъде заменен от Даниел Рикиардо. Австралиецът замени Ник де Врис в Алфа Таури от Гран при на Унгария. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер многократно заявяваше, че мексиканецът ще остане част от тима до края на своя договор.

„Да бъдеш съотборник на Макс Верстапен е много, много трудна работа. Мисля, че той показа голяма психическа издръжливост, за да се справи с това“, коментира Хорнер.

„Областта, върху която трябва да се съсредоточи и да подобри догодина, ще бъде съботния ден. Той трябва да се увери, че неговата квалификация е много по-близка до тази на Макс. Знаем, че той може да се състезава и има страхотно темпо, но трябва да потегля по-нагоре в решетката.“

Шефът на Ред Бул бе попитан дали отборът обмисля да задържи Перес и след края на настоящото му споразумение.

„Автомобилът е много привлекателен за редица пилоти, които искат да се качат в него, така че не ни липсват възможности. Очевидно е, че няма никакви гаранции.“

„Но Чеко е нашият пилот през 2024 г. Ако свърши чудесна работа, ще искаме да го задържим и за 2025 г. Всичко ще зависи от това как ще се представи и какви резултати ще постигне спрямо съотборника си“, завърши Кристиан Хорнер.