Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес нарече Малдонадо глупак и заяви, че стюардите трябва да му дадат...

Перес нарече Малдонадо глупак и заяви, че стюардите трябва да му дадат урок

54
0
Серхио Перес

Серхио Перес бе необичайно невъздържан в изказа си, след като отпадна от Гран при на Великобритания. Пилотът на Заубер се блъсна с Пастор Малдонадо (Уилямс) при опит да го изпревари на Брукландс. И двамата се завъртяха, но мексиканецът остана в зоната за сигурност. Малдонадо се добра до бокса със спукана задна дясна гума.

Инцидентът се разследва след състезанието, но Перес определено бе вбесен от случилото се на трасето. Той заяви, че венецуелецът е опасен за съперниците си и трябва да получи урок.

Пастор не уважава останалите състезатели, той просто е глупак. Това е факт. Вече бях пред него и  трябваше да ми остави достатъчно пространство, за да не се ударим. Вместо това се опита да ме избута. Не разбирам начина, по който кара. Наистина се надявам стюардите да направят нещо, защото в последните три или четири надпревари той все се забърква в някакви подобни ситуации. Не за първи път съсипва мой състезателен уикенд. Направи същото във Валенсия и получи санкция преминаване през питлейна – това според мен не е достатъчно. Няма да се научи да не върши нещо, а е опасен и може да нарани някого – заяви категорично мексиканецът.

Перес допълни, че всички се тревожели относно начина на каране на Малдонадо. Пилотите били инструктирани от ФИА този уикенд да не защитават прекалено остро позициите си, но Серхио твърди, че Малдонадо просто не осъзнава, че всички те рискуват живота си на пистата.

При такъв начин на пилотиране стюардите наистина трябва да сторят нещо, тъй като не се случва за първи път. Поведението му засяга много състезатели, не само мен – каза още Перес.