Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес обмислял оттегляне от F1 след решението на Макларън

Перес обмислял оттегляне от F1 след решението на Макларън

35
0
Серхио Перес

Серхио Перес е обмислял да прекрати кариерата си във Формула 1 в края на 2013 г., след като Макларън решиха да не подпишат с него за сезон 2014 и привлякоха Кевин Магнусен, сподели мексиканецът.

Перес спечели първи подиум за новия си отбор Форс Индия в третото състезание за 2014-та в Бахрейн, като екипът бе изключително доволен от представянето му. В Макларън обаче той не успя да постигне значителни успехи, отчасти и заради слабото представяне на автомобила му MP4-28. Най-добрият му резултат за 2013-та е 5-то място в Индия.

Когато разбрах решението на Макларън бях много ядосан от случващото се. Казах си, че това не е за мен. Исках да открия нещото, което ме мотивира да остана във Формула 1, защото иначе щях да търся други варианти. Но когато Форс Индия ме потърсиха, решението ми бе ясно и сключихме сделка. Това е Формула 1 – променя живота ти постоянно. Гледайки назад, съм горд от себе си, но сега трябва да насоча вниманието си напред. Във Формула 1 лесно можеш да се превърнеш от победител в губещ и обратното. Сега е време да гледам напред. Натрупах добър опит от престоя си в Макларън и те ме направиха много по-добър пилот – коментира Перес.

Мексиканецът е оптимистично настроен за сезон 2014, като смята, че темпото на VJM07 e обнадеждаващо. Форс Индия се намира на второ място в класирането при конструкторите след първите три старта. В Австралия Серхио взе 1 точка след дисквалификацията на Даниел Рикиардо и спукана гума в първата обиколка. В Малайзия пък не завърши заради повреда в скоростната кутия.

Бахрейн бе първият ми уикенд през годината, в който нямах никакви проблеми, а темпото на колата бе много окуражаващо, така че сега гледам напред. Мисля, че има какво още да покажем. Това бе само третото ми състезание, но подписах с Форс Индия много късно, така че адаптацията ми в отбора мина бавно, докато опозная всички. Беше невероятно да се кача на подиума в третото състезание – каза още Перес.