Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Очаквам да сме по-малко уязвими тук

Перес: Очаквам да сме по-малко уязвими тук

806
0
Серхио Перес, Люис Хамилтън
Серхио Перес и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Монреал. Серхио Перес бе в центъра на вниманието по време на пресконференцията на на пистата „Жил Вилньов“. Мексиканецът подписа нов двугодишен контракт с Ред Бул и трябваше да коментира дълго темата, включително изказванията и на съотборника си Макс Верстапен, че е щастлив с оставането му заради стабилността в тима и успеха му в последните години.

„Най-важно за мен бе да сторя най-доброто за себе си, а не да направя някого щастлив, да избера най-добрата опция. Всеки може да има мнение и да го сподели. Но мисля, че важното е, какво съм направил самия аз. Важното е, че вече може да се фокусира върху работата“, коментира Перес

Мексиканецът добави още, че има и други опции. А като гледа Фернандо [Алонсо] и Люис [Хамилтън] не смята, че е подписал последния си договор.

„Но две години изискват много енергия и усилия и не мисля още кога ще приключвам кариерата си“, допълни той.

Перес каза също така, че очаква в по-малка степен високите бордюри и в Монреал да окажат негативно влияние върху представянето но Ред Бул, отколкото в Монако.

„След Монте Карло направихме много анализи и нанесохме някои промени, които вярвам, че ще направят уикенда ни малко по-лесен тук. Ще сме малко по-силни. Не най-силните обаче“, заяви още той и подмина въпроса дали настигането от другите не се дължи на по-малкото за изследвания, които тимът има като шампион.

Според Перес пилотите на поне 3 или дори 4 екипа могат да се борят за победата в неделя на тази писта и с изравнените сили напоследък

Той заяви, че настигането на Ред Бул от останалите е всъщност нормален процес във Формула 1, когато правилата са стабилни. Според Перес поне още година и половина ще бъде така. През 2026 г. с новите правила отново някой може да вземе предимство. Серхио вярва, че Ред Бул има потенциала на голям тим и не вижда причина защо отново да не е в челото.