Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес остава в Ред Бул

Перес остава в Ред Бул

4322
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул взе решение да не освобождава Серхио Перес и мексиканският пилот остава в екипа от Милтън Кийнс. Вчера се проведе среща, на която шефът на отбора Кристиан Хорнер и съветникът на екипа Хелмут Марко са обсъдили и въпроса с пилотите на тима. Представянето на Перес напоследък бе такова, че съмненията относно бъдещето му в Ред Бул бяха много сериозни. Съвсем скоро той подписа нов договор с екипа.

След срещата Хорнер е събрал хората във фабриката, за да им съобщи решението.

„Чеко остава пилот на Ред Бул Рейсинг въпреки скорошните спекулации и нямаме търпение след лятната пауза да го видим да се представя на писти, на които преди е постигал отлични резултати“, е заявил Хорнер

Шефът на Ред Бул бе цитиран в различни издания, позоваващи се на свои източници, макар официално да не бе направено никакво изявление. Цитатът навсякъде е един и същ.

По този начин ръководителите на отбора дават предимство на пилота, а не на клаузите в договора му. Перес има две условия в контракта си, свързани с представянето и в момента не изпълнява и двете. Едното е до лятната пауза да не изостава на повече от 100 точки от съотборника си Макс Верстапен. Второто – пак до ваканцията да не е на повече от пет места зад съекипника си в генералното класиране. Понастоящем Перес е седми в подреждането на шампионата при пилотите, на 146 точки за Верстапен, който е начело.

Въпросът, който наблюдатели и анализатори задават след оповестяването на новината късно снощи, е дали решението на Ред Бул за Перес няма да коства на тима титлата при конструкторите

Представянето на екипа от Милтън Кийнс не е така доминиращо като през 2022 и 2023 г. В 14-те надпревари от началото на сезон 2024 има седмина различни победители. Верстапен спечели половината от тези състезания. Но успехи взеха още пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, тези на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, както и състезателите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри.

Макс и тимът му отбелязаха неколкократно, че съперниците си взимат точки едни на други, както и че в различните стартове на върха излизат различни отбори и пилоти, когато Ред Бул не е в най-добрата си форма. Нидерландецът и екипът от Милтън Кийнс обаче не могат да разчитат на това, за да спечелят. Решението освен това идва, след като Марко публично използва силни думи по адрес на Перес след Гран при на Белгия. Австриецът каза, че мексиканският пилот се е сринал през втората част от състезанието и не бе доволен, че Серхио от втори на грида бе седми в класирането накрая.

Верстапен бе попитан също на пистата Спа-Франкоршамп дали Хорнер и Марко ще вземат предвид неговото мнение относно Перес. На това той отговори, че големият проблем на отбора е с колата, а не със съотборника му.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)