Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес остава в Рейсинг Пойнт

Перес остава в Рейсинг Пойнт

460
0

Тимът на Рейсинг Пойнт съобщи официално, че Серхио Перес остава в отбора. Мексиканецът е подписал тригодишен договор с екипа от Силвърстоун.

„Много се вълнувам, че продължавам партньорството си с тима за следващите три години. Работя заедно с тези хора от дълго време и те се превърнаха във второто ми семейство. Заедно имахме страхотни успехи и споделяме една и съща страст към надпреварите”, коментира Перес.

„Впечатлен съм от посоката, в която пое отборът през последните 12 месеца и тя ми дава увереност за бъдещето. Вярвам, че най-доброто предстои и нямам търпение да празнуваме заедно много подиуми през следващите години.

Шефът на екипа Отмар Шафнауер каза от своя страна, че отборът познава добре Серхио и се радва, че са постигнали дългосрочно споразумение.

„През последните 6 години го наблюдавахме как се превръща в един много комплексен пилот с отлична квалификационна скорост и изключителни състезателни умения. Серхио вярва в дългосрочните перспективи на проекта. Договорът му до края на 2022 г. ни дава нужната стабилност, за да продължим напред. Отборът ни все още расте и да се развива. Важно е да имаме пилот с опита на Перес, особено като се имат предвид новите правила на хоризонта. Целият екип се вълнува, че ще продължим да работим със Серхио. Вярвам, че ще имаме прекрасни успехи през идващите години”, каза още Шафнауер.