Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес остава във Форс Индия и през 2017 г.

Перес остава във Форс Индия и през 2017 г.

25
0

Екипът на Форс Индия потвърди, че Серхио Перес ще остане в тима и през 2017 г. Въпреки че имаше договор с екипа на Виджай Маля за догодина, оставането му не бе сигурно, тъй като към мексиканецът имаше интерес от други отбори. Освен това сделките с някои от местните му спонсори му не бяха завършени.

Решението се очакваше още в предишния кръг в Сингапур, но бе отложено за няколко седмици. Сега обаче всичко около плащанията е било уточнено и Перес бе обявен официално за състезател на индийския тим и за догодина. Той отново ще бъде съотборник на Нико Хюлкенберг. Двамата ще се заедно за 4-а поредна година.

„Доволен съм да потвърдя, че ще се състезавам за Форс Индия и през 2017 г., каза пилотът. – Отборът и моите спонсори финализираха споразуменията помежду си. Много съм щастлив с тима и имам добро усещане за бъдещето. Видях прогреса, който направихме през последните години и съм сигурен, че имаме потенциала да постигнем още повече.“

Перес бе цел на екипа на Рено за 2017 г., но според Motosport.com френският екип е искал Чеко да подпише 3-годишно споразумение. Нещо, което мексиканецът не е желал да приеме, тъй като се цели в място във Ферари за 2018 г. Другият вариант за Серхио е бил преминаване в Хаас за догодина, откъдето щеше да има шанс също да премине в Скудерията.