Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: При идването в Макларън спечелването на титлата трябва да ти е...

Перес: При идването в Макларън спечелването на титлата трябва да ти е цел

32
0
Мартин Уитмарш,Серхио Перес

Серхио Перес пристигна днес в Уокинг за първия си работен ден като титулярен пилот на Макларън.

Мексиканецът закъсня малко заради забавяне на полета си от Гуадалахара, но бързо навакса с интервютата преди следобед да говори и с фенове онлайн. Той описа преминаването си в отбора като сбъдната мечта и заяви, че ще се бори за титлата, защото това трябва да е целта на всеки състезател на Макларън.

Още с влизането през централния вход виждаш невероятни коли, толкова много история и веднага се чувствах страхотно. Сбъдната мечта е да карам за този отбор – сподели пилотът в интервю за Скай Спортс Нюз. – Тук съм, за да дам всичко от себе си, да работя възможно най-добре във всеки отделен старт, във и извън колата, както и да се трудя с великолепния екип на Макларън. При идването в този тим спечелването на световната титла трябва да ти е цел. Иначе не би трябвало да се присъединяваш към отбора. Всички тук работят за тази цел и аз идвам, за да правя същото.

Перес ще е съотборник със световния шампион за 2009 г. Дженсън Бътън, на когото ще се разчита тази година да води отбора. Англичанинът е много по-опитен от Серхио, но 22-годишният състезател е убеден, че двамата ще се разбират чудесно:

– Дженсън е много бърз пилот и е един от най-добрите в света. Със сигурност ще е бърз и конкурентоспособен. Ще трябва да намеря мястото си, но мисля, че ще мога да работя с него. Има какво да науча от Дженсън и в същото време желанието ми е да го победя. Идването ми в Макларън ще ми помогне да се подобря в множество области. Всичко ще е значително по-натоварено, отколкото е било за мен досега. Смятам, че след началото на сезона ще можем да преценим отново какво може да подобрим. Но преди това са тестовете и заедно с Дженсън ще направим всичко възможно, за да разполагаме с конкурентоспособен автомобил.

Новият болид на Макларън за сезон 2013 г. във Формула 1 ще бъде представен на 31 януари.