Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Сбъдната мечта! Хорнер: А колата ни не бе най-бързата на пистата

Перес: Сбъдната мечта! Хорнер: А колата ни не бе най-бързата на пистата

2061
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Уикендът за Гран при на Монако започна добре, продължи по-лошо заради катастрофата в квалификацията, но завърши перфектно за Серхио Перес. Мексиканският пилот на Ред Бул спечели прочутата надпревара, удържайки в края на състезанието устрема на Карлос Сайнц (Ферари).

„Това е сбъдната мечта!“, не криеше след финала радостта си от победата Перес. „Всеки пилот бленува да спечели тук. След домашния старт няма друго място, където всички да искат да триумфират.“

„А да го сторим така, както се получи… Единствено накрая затруднихме сами себе си. Гумите ми имаха грейнинг и беше трудно да се опазя от грешки. Не бе лесно да удържа Карлос зад себе си. Но това е страхотен ден – за мен, за страната ми!“

Перес каза по радиото, че съжалява за вчерашния си удар в квалификацията, но ще се реваншира на екипа си с много шампанско тази вечер. Той бе избран и за пилот на деня.

Макс Верстапен, който изоставаше от съотборника си през целия уикенд в Монте Карло, финишира трети. Той отбеляза, че първо и трето място е отличен отборен резултат.

„Сторих най-доброто, което можех след вчерашното представяне. Като отбор свършихме чудесна работа със стратегията, за да излезем пред Ферари. И като тим можем да сме доволни от постижението си през тази неделя. Беше хаотично заради дъжда, но се справихме. Увеличих аванса си (в генералното подреждане) – нещо, което всъщност не очаквах снощи. Това е позитив“, каза нидерландецът след финала.

Кристиан Хорнер заяви, че болидът на Ред Бул не е бил най-бързата кола днес на пистата в Монако

„Не искахме да сме уязвими при рестарта. Вярвахме, че медиумът ще изкара до края. Чеко блокира гумите, което го постави под известно напрежение, но той се справи. Гордея се с него, той бе невероятен през целия уикенд. Не бяхме с най-бързата кола, но направихме добро състезание. Феноменален отборен резултат“, каза шефът на Ред Бул във Формула 1.