Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се надява да продължи по същия път

Перес се надява да продължи по същия път

43
0
Антонио Перес

Финалната фаза от състезанието в Канада бе особено драматична и доведе до неочаквани резултати. Серхио Перес изненадващо зае третото място, след като Фернандо Алонсо се превърна в лесна плячка за преследващите го и мексиканският пилот на Заубер за втори път се качи на подиума през тази година.

„Честно казано помислих, че подобен резултат е възможен едва след като застанах зад Фернандо. Когато стартираш от 15-а позиция едва ли мислиш, че подиумът е възможен“, заяви мексиканецът. Стратегията с един стоп обаче го изстреля доста напред. „Бе доста напрегнато състезание. Първата серия от обиколки си бе чиста лотария. Не знаехме какво да очакваме, защото при тренировките правехме дълги серии от обиколки на писта с температура 15 градуса. Не знаехме, как ще се износят гумите.

Все пак успяхме да направим една доста дълга серия от обиколки в началото. Това бе ключовия момент в състезанието. Имаше решаващи моменти, като например този, когато успях да изпреваря Райконен, който бе с подобна стратегия. После имах късмет с Розберг, който пък бе с моето темпо.

След неприятния вчерашен ден, днешният резултат е чудесен за мен и за отбора. Вчера имахме доста проблеми със спирачките. След Малайзия за втори път се качвам на подиума и се надявам да продължим в същия дух.

В последните състезания имахме доста малшанс. В Монако бяхме много бързи, в Барселона също. Сега обаче се върнахме с подиум, което е чудесно за отбора. Тук се чувствам почти като у дома си, защото имаше доста мексикански фенове. Надявам се да съм ги зарадвал.“