Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес щастлив от седмата си позиция, Бътън се бори с липса на...

Перес щастлив от седмата си позиция, Бътън се бори с липса на баланс

47
0
Серхио Перес

На двата полюса на настроението се намираха пилотите на Макларън в края на квалификацията за Гран при на САЩ.

Серхио Перес се радваше на седмата си позиция и възможността да направи силна надпревара пред дошлите от Мексико фенове. Дженсън Бътън обаче бе едва 13-ти, а с наказанието от петък за изпреварване на червен флаг ще отиде 16-ти утре на грида и бе почти отчаян.

Наистина се радвам, макар че когато си толкова близо до челото, винаги ти се иска да подобриш още представянето си. Затова съм и леко разочарован. Но ако ми бяхте дали седмо място преди началото на квалификацията, щях да го взема. Следобед се успокоих и фокусирах. В крайна сметка аз съм автомобилен състезател – върша тази работа през целия си живот. Забравям за всичко, качвайки се в колата и се концентрирам върху карането си. Утре ще се състезавам пред сънародниците си и това ме кара да съм изключително горд. Ще стартирам от чистата страна на решетката, надявам се да потегля добре – заяви Перес.

Бътън от своя страна изобщо не разбра какво се случи с колата му. Времето му от Q2 бе с почти 7 десети от секундата по-слабо от това в последната свободна тренировка, когато бе по-хладно и условията бяха по-неблагоприятни, отколкото в квалификацията.

Не знам какво стана. Нямах никакъв баланс, нито сцепление. Просто липсваше каквато и да е скорост. Трудно е да го приема, особено като се има предвид, че изглеждахме доста бързи през уикенда досега. Нямам представа къде отиде това темпо, а и подобно нещо не ни се случва за първи път. Причината не са задължително метеорологичните условия – другите изглежда се справиха с тях, макар да са имали принос. Ще проверим какво стана. Така или иначе е странно, особено като видиш Валтери [Ботас] най-бърз в Q1, а съотборникът му (Пастор Малдонадо) дори не се класира за Q2 – обясни англичанинът.