Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Тотална катастрофа. Проблемът бе повече с гумите, отколкото с бордюрите

Перес: Тотална катастрофа. Проблемът бе повече с гумите, отколкото с бордюрите

2679
0
Серхио Перес
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес остана 16-ти в квалификацията за Гран при на Канада, отпадайки в Q1, докато съотборникът му Макс Верстапен се бори до последно за първата позиция на грида. Самият пилот бе крайно разочарован от това си представяне броени дни, след като подписа нов двегодишен договор с Ред Бул. Той бе на почти цяла секунда зад Верстапен в Q1.

„Тотална катастрофа“, бе обобщението на Перес за представянето му в квалификацията на пистата „Жил Вилньов“

„Не успях да накарам задната част на колата да проработи. Задната ос беше с доста сложно поведение. Платих цената за това, която бе, че нямах сцепление. Пързалях се прекалено много и това означаваше, че квалификацията ни бе пълна катастрофа“, призна мексиканският пилот на Ред Бул.

„Според мен проблемът бе повече с гумите, отколкото с бордюрите. В тези условия някак не успях да накарам задната ос да проработи. Не можех да разчитам на нея. Нямах никаква увереност да натискам. За съжаление квалификацията ми бе пълен кошмар. Да видим какво ще стане с времето в състезанието и какво бихме могли да постигнем със стратегията“, каза още Перес.

По-рано през уикенда Хелмут Марко коментира оставането на Перес в Ред Бул. Част от казаното от съветника на тима от Милтън Кийнс бе представено след квалификацията като намек, че в договора на пилота има клаузи за предсрочното му прекратяване. Марко всъщност обясняваше каква е продължителността на контракта.

„Искахме да осигурим приемственост в отбора. Макс и Чеко имат добри отношения, разбира се, така че бих го нарекъл логичен избор. Чеко се справя. Има и добри, и лоши моменти, но все още е бърз пилот“, обясни Марко

„Договорите във Формула 1 винаги имат всякакви клаузи. Но като цяло неговият контракт е двегодишен. Перес има много знания и опит. Най-важното нещо обаче е да получаваме възможно най-добрата информация и от двамата си пилоти, така че винаги да сме конкурентоспособни като отбор“, каза още 81-годишният австриец.

В навечерието на Гран при на Канада фактът, че от Ред Бул предпочетоха да задържат Перес бе широко коментиран. Жак Вилньов заяви, че не разбира решението на тима от Милтън Кийнс. Деймън Хил сподели, че при такова изоставане на мексиканския пилот от съотборника му Верстапен на практика трябва да се бори сам.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)