Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Трите отпадания ми попречиха да съм по-близо до Верстапен

Перес: Трите отпадания ми попречиха да съм по-близо до Верстапен

1028
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес вярва, че е можел да бъде много по-близо до съотборника си Макс Верстапен в класирането при пилотите, стига не е имал три отпадания от началото на сезон 2022 във Формула 1.

Перес заема трети място във временното подреждане след старта на лятната пауза в F1. Мексиканецът изостава с 3 точки от състезателя на Ферари Шарл Льоклер и с 85 т. от световния шампион Макс Верстапен. До края на тази година остават само девет старта, което на практика нулира шансовете на пилота на Ред Бул да се доближи до своя съотборник. Също така трябва да се има предвид статусите на Перес и Верстапен в тима от Милтън Кийнс.

32-годишният състезател от Гуадалахара отпадна в Бахрейн заради повреда в горивната система. После се оттегли от Гран при на Канада с проблем в трансмисията. Последното не завърши и надпреварата на Ред Бул Ринг поради контакт с Мерцедес-а на Джордж Ръсел.

Перес обаче спечели Гран при на Монако и се качи още пет пъти на подиума. Същевременно съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен записа осем успеха и не е бил на подиума в само три старта.

Сезонът все още е много дълъг. Борбата за титлата остава отворена“, каза Перес.

„Трите отпадания ми попречиха да съм по-близо до Верстапен. Без тези нули шампионатът ми щеше да изглежда много по-различно от това, което е сега.“

Като цяло мисля, че има много положителни неща, които да вземем от първата половина на настоящия сезон.“

Мисля, че първата половина на сезона беше изпълнена със силни състезания, добри резултати и разбира се, добра последователност“, продължи Перес.

Освен битката при пилотите, трябва да се обърне внимание и на класирането при конструкторите. След първите 13 кръга Ред Бул има 97 т. аванс пред Ферари. Въпреки комфортнатап преднина, Перес и неговият екип остават фокусирани на 100 %.

Трябва да продължим да натискаме. В последните няколко състезания от Ферари бяха малко по-бързи от нас. Просто трябва да продължим да натискаме газта до дупка. Всичко може да се случи в оставащите стартове.“

„Чакат ни три поредни състезания след лятната пауза. Тогава  ще видим как стоят нещата. Надявам се намаля изоставането си от върха и да помогна за спечелването на конструкторската титла“, завърши Серхио Перес.

Преди няколко дни Перес обясни, че Формула 1 е спорт, който отнема много от личния живот на всеки един пилот. Мексиканецът, който е семеен заяви, че всеки път изпитва трудности да бъде толкова далеч от най-близките хора в неговия живот.