Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Трудно ми е да осъзная къде сме

Перес: Трудно ми е да осъзная къде сме

43
0

Серхио Перес записа най-доброто си класиране за сезона, след като се класира на 3-о място в Гран при на Русия след страхотна стратегия, отлично пазене на гумите и солидна доза късмет в края. Пилотът на Форс Идния рано смени гуми във втория период зад колата за сигурност и след това успя да ги съхрани много добре. Това го изведе на 3-а позиция, но в предпоследната обиколка беше задминат от Ботас и Райконен. Във финалния тур обаче двамата се сблъскаха и позволиха на Перес да се качи на подиума за първи път от Бахрейн 2014 г.  

„Трудно ми е да осъзная къде сме. Не очаквахме подиум, заяви мексиканецът. – Това ме прави много уверен. Обиколка преди края загубих мястото на подиума, но беше много трудно да задържа Валтери и Кими. Не можех да спра много здраво, защото рискувах да разруша гумите. Реших да не рискувам повече от едно ниво и си мислех, че ако не съм на подиума, то поне да взема точки.”

„Изглеждаше, че сякаш всичко си е отишло от нас в момента, в който двамата ме изпревариха. Не бях доволен от себе си, защото дадох всичко от себе си до последната обиколка. Направих много турове с моите гуми и имах масивно износване при предните гуми. В последната обиколка когато се случи това (инцидента межди Кими и Ботас) чувството беше страхотно. Чудесно беше да донеса втория подиум на моя тим.”

С 15-те точки Форс Индия вече има 92 в класирането при конструкторите, с 26 повече от Лотус в битката за 5-ото място.