Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес бил близо до това да напусне Форс Индия

Перес бил близо до това да напусне Форс Индия

25
0

Серхио Перес призна, че е бил близо до това да напусне Форс Индия, след като в един момент преговорите за нов договор с екипа са стигнали до задънена улица. В крайна сметка мексиканецът е решил, че е най-добре за него е да остане в тима за 4-а поредна година. Съотборник през 2017 г. ще му бъде Естебан Окон, който замени преминалия в Рено Нико Хюлкенберг. Самият Перес също бе свързан с място във френския тим, но до договор не се стигна.

„Стигнахме до положение, при което наистина мислех да напусна, заяви Перес пред Аутоспорт. – По едно време преговорите не вървяха толкова гладко с Форс Индия. Целта ми беше да остана още една година, но в този бизнес никога не знаеш какво ще се случи. Докато не подпишеш и не го съобщиш, всичко може да стане. Аз имам този опит отпреди.”

Самият Перес призна, че към него е имало интерес и от други отбори, освен Рено. А това е засилило неговата увереност. „Искам да благодаря на всички, защото като пилот да усещаш, че те искат други отбори, е много специално, каза още Чеко. – Имаше много интерес от поне 3 или 4 отбора. И това беше наистина чудесно. Но най-доброто бъдеще за мен е да остана тук във Форс Индия.”

Перес направи силен сезон в Заубер през 2012 г. с няколко подиума и за 2013 г. премина в Макларън. Точно тогава обаче тимът влезе в криза и не можа да предостави конкурентна кола на Перес и Бътън. След края на сезона Серхио бе освободен, което според пилота сериозно е навредило на репутацията му.

И сега този лош опит обаче определено му е помогнал да реши да остане във Форс Индия. „Не исках да взема грешно решение отново и за мен това (Форс Индия) бе най-сигурната опция. Още съм на 26 г. и смятам, че имам добри години пред мен“, завърши Перес.