Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: И с 3 DRS зони изпреварванията ще са трудни

Перес: И с 3 DRS зони изпреварванията ще са трудни

32
0
предно крило,Форс Индия

С приятен разговор за снощните футболни мачове започна традиционната среща с медиите на Серхио Перес в Австрия. Мексиканецът каза, че е бил спокоен от класирането на страната си, след спечелените 6 точки след победата над Германия, а мачът с Швеция е показал някой проблеми, които е добре да се видят точно сега.

В Мексико се очертава голям уикенд, защото има избори, в понеделник е следващия мач с Бразилия, а в неделя има Формула 1 и той вярва, че има много по-добър шанс отколкото преди няколко дни във Франция.

„Франция бе разочарование, най-вече защото загубихме ужасно много време и всъщност в тренировките (в тима имаха проблем с гайка) не настроихме колата и не използвахме нито нея, нито новата задвижваща система както трябва“, обясни Чеко, който обаче подчерта, че проблемът с теч на охладителна течност не е сериозен.

Мексиканецът обясни още, че въпреки натоварения график и финансовите проблеми на тима, Форс Индия ще изпитат утре в тренировките отново нови детайли. Това няма да бъде цялостен нов пакет, но няколко нови елемента и развитието на колата се случва според предварителния план.

На няколко пъти пилотът подчерта, че силите са много изравнени и за тима е му цел битката с Рено, както и с Хаас, но категорично смята, че развитието на френския екип е най-постоянно.

Според Перес добавянето на трета DRS зона на австрийската писта едва ли ще промени драматично броя на изпреварванията, които все така стават трудни при близостта на колите.

„Тази писта е изключително технична, да има само 7 завоя, но човек трябва да е много точен при атаката вътре в кривата, а част от тях са слепи и доста трябва да се внимава, защото и най-малката грешка те праща назад при късата обиколка“, обясни още Перес.