Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Искам бърз съотборник

Перес: Искам бърз съотборник

38
0

Серихо Перес заяви при първата си среща с медиите в Щатите, че няма идея кой ще бъде негов съотборник догодина във Форс Индия, но предпочита да има до себе си преди всичко бърз пилот на мястото на преминаващия в Рено през 2017 г. Нико Хюлкенберг.

„Така ще мога и аз да откривам по-лесно максималните възможности на колата, категоричен бе мексиканецът. – Много е важно пилотът до мен да бъде преди всичко бърз, за да можем да развиваме колата максимално добре.

С Нико се допълвахме, той беше много бърз в квалификациите и със студени гуми. До него аз  подобрих представянето си в квалификациите и се научих на доста неща, както и той от мен. Имахме отлични отношения и се надявам отново да е така и с новия ми партньор.“

Перес заяви, че смята решението си да остане във Форс Индия за правилно и знае отлично, че той беше първия избор на Рено, но смята, че в Силвърстоун има добър потенциал за развитие и още много добри възможности.

„Всъщност сега се освободи до мен най-доброто възможно място във Формула 1 и вие сте наясно, че има огромен интерес от много пилоти, продължи Чеко. – Да зная, че бих могъл да придобия статут на първи пилот, но това честно казано не ме вълнува кой знае колко, защото най-важното е да вървим напред.“

Перес обясни още, че битката за четвъртата позиция при конструкторите с Уилямс съвсем не е приключила и вероятно ще завърши едва с финала на сезона, защото съперникът е много сериозен опитен тим. „Всяка обиколка и най-дребните елементи ще имат значение, всичко трябва да е перфектно“, завърши мексиканецът.