Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перфетна стратегия спасява Фетел

Перфетна стратегия спасява Фетел

46
0

Себастиян Фетел за малко да запише още една нула след състезанието на Монца. В крайна сметка обаче, германският пилот на Ред Бул успя да се оттърси от проблемите си и с чудесна стратегия да спечели четвъртото място.

„Успяхме да ограничим щетите и да вземем четвъртата позиция“, обясни Фетел след състезанието. „Нямаше как да спечелим нещо повече, просто нямахме достатъчно скорост на правите.

Перфетно инсценирана размяна на местата“, опитваше се да се шегува с проблемите си младия талант. В крайна сметка след малко огън в еърбокса и смяна на програмата за управление на двигателя всичко се оправи. „За съжаление загубих няколко секунди, които после трябваше да наваксвам. Освен това се наложи да остана доста време навън с меките гуми, но всичко е наред.

Избрахме перфектната стратегия, която ни донесе възможния за днес максимум. Определено имах буца в гърлото си след случилото се. Чудех се дали може да се повтори отново.

Но за радост всичко се оправи от само себе си. След това се консултирах с бокса и избрахме стратегията. Бях малко по-бърз от останалите с тези гуми, докато те бяха с твърдите.

Трябва да продължим да вярваме, за да измъкнем максимума. 24 точки изоставане не са малко, ясно е, колкото по-малко, толкова по-добре. Но новата система на точкуване дава достатъчно шансове. Трябва просто да продължим да вярваме, защото следващите трасета трябва да са по-удобни за нас.“