Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Персонални промени в БАР и Хонда

Персонални промени в БАР и Хонда

45
0

След трите състезания без завършил болид логично в екипа на БАР и в Хонда настъпиха персонални промени. След кратки спекулации през вчерашния ден стана известно, че бразилецът Жил де Феран ще заеме поста спортен директор в БАР, като целта му ще бъде да подпомага изпълнителния директор Ник Фрай и техническият такъв Джефри Уилис. Де Феран ще встъпи в длъжност от понеделник.

37-годишният бразилец е известно име в моторните спортове. Той е двукратен шампион в Champ Car сериите, както и победител в Инди 500. С над 20 годишния си опит в автомобилните състезания той трябва да помогне на тима да спечели първата си победа. Това е целта на отбора за тази година, потвърдена от Фрай въпреки слабия старт на сезона.

„Знаехме, че ни липсва важна част от пъзела наречен спечелване на победа в Гран при”, заяви Фрай. „И тази липсваща част бе опит на победител в голямо състезание на най-високо ниво.” Де Феран направи дълга кариера в САЩ, като преди това е и шампион в британската Формула 3, където негов съотборник е Дейвид Култард. „Няма заместител за състезателния опит, а Жил има доста.”

С идването на де Феран, Уилис ще може отново да се концентрира върху това, което може най-добре „да строи и развива болидите.”

„След срещата си Жил осъзнах, че той притежава качеството да мотивира хората от тима да дават най-доброто от себе си и точно от това се нуждае и ние”, потвърждава и Уилис. „От сега се радвам на съвместната ни работа и мога да го поздравя с добре дошъл в тима.”

„Това ще бъде голяма отговорност за мен и е едно естествено продължение на състезателната ми кариера”, радва се де Феран на новата си работа.

След проблемите в първите състезания стана ясна и още една промяна, този път в Хонда. Спортният директор на Хонда Къмпани Шоичи Танака ще бъде заменен след Гран при на Великобритания от Ясухиро Уада.

Уада е в моторния бизнес от 30 години, като е работил в ИРЛ, както и за връщането на Хонда във Формула 1. За момента Танака ще остане единствено наблюдател.