Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Персонални промени в Уилямс

Персонални промени в Уилямс

53
0
Пастор Малдонадо,Уилямс

Малко преди началото на новия сезон в Уилямс решиха да направят известни структурни промени. Досегашният състезателен инженер на Пастор Малдонадо, испанецът Шави Пуйолар, ще стане главен състезателен инженер. По този начин той ще бъде свързващото звено между двамата рейс инженери на Малдонадо и Ботас и техническият шеф Майк Къфлан.

„2013 г. ще бъде много важна за Уилямс“, заяви Къфлан. „Радвам се да представя нашият нов технически екип, чийто качества и талант трябва да ни позволи да се изкачим още нагоре в класирането. Повишението на Шави бе логична стъпка в тази посока.“
Двамата пилоти на екипа ще са с нови състезателни инженери. През новия сезон Пастор Малдонадо ще разчита на напътствията на Андрю Мърдок, който е в отбора от 2006 г. За новобранеца Валтери Ботас пък ще се грижи Джонатан Едолс. Британецът е в екипа от 2003 г. и през миналата година се грижеше за Бруно Сена.

„Джонатан и Андрю са на ключови позиции в нашия отбор от доста години. Техният опит ще допринесе за доброто им представяне на новите им функции. През 2012 г. отбелязахме значителен напредък и се надяваме на още успехи и през новата 2013 г.“

Уилямс от утре ще се включи в започващите на пистата Херес предсезонни тестове, но новата кола ще бъде показана едва за вторите изпитания на пистата в Барселона.