Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров имал две опции за оставане в F1

Петров имал две опции за оставане в F1

51
0
Виталий Петров
Виталий Петров

Виталий Петров има две опции за оставане във Формула 1, твърди мениджърът на пилота Оксана Косаченко. Според нея резултатите на пилота от края на сезон 2012 г. са били достатъчно силни, за да може руснакът да продължи да се състезава в Гран при.

 

Благодарение на Петров и неговото 11-то място в Бразилия Катерам си върнаха особено важната десета позиция при конструкторите. Тя има голямо значение при разпределението на приходите от телевизионни права. В отбора обаче подписаха с Шарл Пик за 2013 г. и се говори, че са на път да сключат договор и с Бруно Сена, който носи лично спонсорство от $10 млн.

 

В момента да. Не сме в позиция да обявим каквото и да е. Все още обсъждаме възможностите – коментира Косаченко в отговор на въпрос на уебсайт дали става дума за преговори с повече от един отбор.

 

Според нея представянето на Виталий на Интерлагос е дошло във възможно най-точния момент и именно то е допринесло за възобновяване на разговорите-

 

Дискутираме бизнес и маркетинговите възможности, които можем да предложим – каза още Косаченко. – Някои малки детайли са за оправяне, независимо за кой тим иде реч. Нужно ни е още време. Но нещата ще се изяснят в следващите няколко дни – убедена е тя.