Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров не смята, че има за какво да се извинява

Петров не смята, че има за какво да се извинява

76
0
Виталий Петров,петров

Витали Петров заяви, че не е имал никакъв избор като пилот в борбата си с Фернандо Алонсо във вчерашното състезание в Абу Даби.

Испанецът така и не успя да изпревари пилота на Рено, а след края на състезанието ясно демонстрира колко е раздразнен, но според Петров неговата битка е била не по-малко важна от тази на Алонсо.

„Аз си правя моето състезание. Дадох максимума от представянето си в тази надпревара. Не мога просто да дам на някой да ме изпревари, защото това е състезание.

Себастиан Фетел дори изпревари Люис Хамилтън през 2008-ма и Люис едва не изгуби шампионата, но имаше късмет, защото Тимо Глок бе изключително бавен. Той също не е мислел с кого се бори.

Затова и не съм направил нищо. Просто се опитвах да натискам и си правех моето състезание. Знам, че Ферари все още са по-бързи от нас заради нивото на притискане, но тази писта е много трудна за изпреварване.

Това бе нормалната ми стратегия и нормалната ми състезателна позиция и затова нямаше как да дам на някого да ме изпревари лесно.  Искам да покажа, че не съм дошъл тук само за да се състезавам за удоволствие. Дошъл съм тук, за да работя, затова не исках да изгубя тази възможност. Не съм бил агресивен. Карането ми бе просто, лесно и не особено специално“, заяви руснакът след състезанието.