Начало Автомобили Peugeot представя концептуалния Flux

Peugeot представя концептуалния Flux

65
0

Показан на салона в Женева, автомобилът проектиран от младия румънски дизайнер Михай Панайтеску, ще бъде представен и във Франкфурт, но вече в мащаб 1:1. Освен това, той ще има и виртуална версия в играта PGR 4 в Xbox 360. Това са двете най-големи награди за победителя в конкурса за дизайн на Peugeot. Изборът на журито не беше лесен, защото и десетте проекта-финалисти бяха на много високо ниво. Flux спечели журито благодарение на оригиналната си концепция, качественото и вярно изпълнение на темата и идентичността на Peugeot.
Двуместният спортен автомобил отговаря на всички изисквания на темата на конкурса, изразени чрез акронима P.L.E.A.S.E. Той предлага най-важното, което една кола може да даде: удоволствието да караш с развени от вятъра коси, седнал възможно най-близо до пътя.
Дизайнът на Flux подсказва лекотата му, а използваните материали, като поликарбонат и алуминий, я доказват. Дължината му е 3,5 м, а пропорциите – идеални. Налице са всички предпоставки за една изключителна ефикасност.
Освен това, благодарение на водородния си двигател, Flux разполага с много добро съотношение тегло/мощност, гаранция за отлично поведение на пътя. Освен това, автомобилът е оборудван с горивна клетка, така че отделя единствено водна пара, което го прави достоен представител на мaрката, сериозно анагажирана в борбата против парниковия ефект.
Flux е наистина автомобил: нулево ниво на шума, на вредните емисии и 100% удоволствие!