Начало Други Пежо стартират от първите три места за 24-те часа на Льо Ман

Пежо стартират от първите три места за 24-те часа на Льо Ман

96
0

Пежо са на първите три места на стартовата решетка за 24-те часа на Льо Ман. Французите постигнаха този успех със своите коли 908 HDI.

Обиколкатана Стефан Саразин от сряда с време от 3:18.513мин. бе достатъчна, за да осигури пол позишън за кола №8. Франк Монтани и Никола Минасян съответно с колите №9 и №7 дадоха второ и трето време.

Интересно е, че през последните години тук доминираха колите на Ауди, докато тази година Алън Макниш е на три секунди от Минасян и на цели шест секунди от Саразин.

Съответно кола №3, която е на Майк Рокенфелер, Александър Према и Лукас Лур, даде пето време. Фактът е обаче, че шестото място не принадлежи на третата кола на Ауди, а на Лола Астън Мартин. Щефан Мюке направи серия силни обиколки в последната квалификационна сесия, с което изпрати кола №1 на Ауди на седмо място.

И Франк Биела, и Марко Вернер излязоха веднага от бокса с идеята да си върнат мястото в края на квалификацията. Те дадоха наистина бързи времена,като бяха на косъм да подобрят времето на Мюке. За тяхно съжаление обаче шестата позиция остана за Астън Мартин.

Даисуке Ито спечели осмо място за отбора на Доум Джъд с време от 3:26.928 мин.

Иначе в клас GT2, както се и предполагаше, бе премината бариерата от четири минути за обиколка, като Волф Хенцлер с Порше даде време от 3:39.072 мин. След него Патрик Лонг също с Порше завъртя тур за 3:58.152 мин.