Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри е по-силен психически от Норис според Марко

Пиастри е по-силен психически от Норис според Марко

2748
0
Зак Браун, Оскар Пиастри
Зак Браун си направи татуировки за победите на Макларън с Даниел Рикиардо и Ландо Норис, но отказа да продължи по същия начин и с Оскар Пиастри. Вместо това австралиецът предизвика CEO-то на Макларън Рейсинг да си направи прическа „гребен“. Зак Браун намери начин да изпълни условието без да използва собствената си коса, а от Макларън впоследствие заявиха, че шефът им е обещал повече да не се хваща на басове с пилотите; снимка: Макларън

Оскар Пиастри е по-силният пилот на Макларън от гледна точка на психиката, заяви Хелмут Марко след Гран при на Белгия. Австрийският съветник на Ред Бул във Формула 1 сподели пред Скай Германия, че младият австралиец на моменти дори е по-бърз от съотборника си Ландо Норис.

Английският пилот е втори в генералното подреждане, но на 78 точки зад Макс Верстапен. Карун Чандок обаче публикува любопитна статистика за последните 8 надпревари от шампионата и кой колко е спечелил в тях. Верстапен е с най-висок актив за периода от Гран при на Емилия Романя до Гран при на Белгия (включително) – 141 точки. Зад него обаче не е Норис. Пред английския пилот на Макларън всъщност има още двама състезатели и единият е съотборникът му Пиастри. Оскар има 126 точки за тези осем състезания, Люис Хамилтън (Мерцедес) е със 123, а Ландо – със 116.

„Фактът, че Макс успя да удържи Ландо зад себе си (в Белгия) е фантастично постижение. От видяното досега, Норис освен това бе победен на два пъти“, посочи Марко.

„Не знам каква е разликата в точките между пилотите на Макларън, но изглежда психически Пиастри е по-силният от двамата. Оскар постепенно намалява разликата до Ландо и на моменти дори е по-бърз. Но да видим какво ще е решението“, добави Марко, имайки предвид, че в Макларън тепърва ще решават дали ще дават приоритет на единия си пилот за остатъка от шампионата

Самият Норис каза, че на белгийската писта било „почти невъзможно да се изпреварва.

„Мисля, че имаше много малко задминавания, повечето прескачания се случиха при питовете. Изпреварвания имаше само ако си с аванс от 10 обиколки (в живота) на гумите. Сега трябва да рестартирам всичко. През последните три-четири надпревари изтървах много точки заради глупости, грешки и лоши стартове. Като в първи завой (на Спа). От зор да се опазя от удар излетях от пистата. Просто беше глупаво. Сбърках в преценката си, тъй като не исках да ме ударят в първи завой и оплесках излизането от кривата. А темпото ни беше страхотно, отборът върши изумителна работа. Дори ми се иска да не излизаме във ваканция, защото сме в прекрасна форма“, каза Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)