Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри: Много се вълнувам, че отново ще се състезавам пред родна публика

Пиастри: Много се вълнувам, че отново ще се състезавам пред родна публика

546
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри, снимка Макларън

Оскар Пиастри изказа мнението си относно Гран при на Австралия. Пилотът на Макларън е „много развълнуван отново да кара пред родна публика“ и се надява да запише силен резултат на пистата в Мелбърн.

Пиастри пази много добри спомени от първата си визита на Албърт парк. Младият австралиец финишира осми в Мелбърн и спечели първите си точки като пилот от F1. Моментът за него беше още по-специален, тъй като това се случи в неговия роден град Мелбърн

Тази година Пиастри ще запише второто си участие в Гран при на Австралия. Състезателят на Макларън заема пето място във временното класиране след първите два старта за 2024 г. Пиастри финишира осми в откриващия кръг в Бахрейн. Седмица по-късно той финишира четвърти в Саудитска Арабия и беше много близо до подиума. Сега неговата цел е да запише един силен резултат в домашната си Гран при и да бъде в челата петица.

„Австралия, моето домашно състезание! Много се вълнувам, че отново ще се състезавам пред родна публика. Няма такова усещане. Това ще бъде една страхотна състезателна седмица. Напълно съм сигурен, че атмосферата също ще бъде страхотна“, сподели Пиастри.

„Започнахме положително сезона и финиширахме четвърти в Саудитска Арабия. Миналата седмица се върнах в технологичния център и прегледах всички данни, за да видя къде можем да увеличим представянето си. Очаквам с нетърпение да видя цвета на папая в публиката този уикенд. Хайде да започваме“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Пиастри Ландо Норис има общо три участия в Гран при на Австралия. Британецът остана шести в миналогодишната надпревара на пистата Албърт парк. Целта на Норис е да запише по-добър резултат спрямо този в Джеда и да бъде по-близо до Пиастри

„С нетърпение очаквам да се върна в Гран при на Австралия. Това е забавна писта, а австралийските фенове винаги са невероятна. Като цяло те създават една страхотна атмосфера за състезанието“, каза Норис.

„Миналата седмица се върнах във фабриката с моите инженери, за да преразгледаме първите две състезания за сезона преди това в Мелбърн. Този уикенд ще приложим всичко научено на практика и ще се стремим да спечелим още точки за отбора“, добави пилотът на Макларън.

Макларън е вторият най-успешен конструктор в Мелбърн. Британският отбор спечели състезанията на Албърт парк през 1997, 1998, 2003, 2008, 2010 и 2012 г. благодарение на Мика Хакинен, Дейвид Култард, Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Тази година екипът няма сериозни шансове за нов успех, но може да запише един силен резултат и да добави още точки към актива си.

„Излязохме от първия двоен състезателен уикенд за сезона с ценни точки и силни представяния на пистата от Ландо Норис и Оскар Пиастри. Важно е да пренесем тази инерция, като същевременно се фокусираме върху областите, които все още трябва да развиваме, за да сме в състояние да се борим за подиуми“, заяви Андреа Стела.

„Мелбърн винаги е фантастично място, на което да дойдем. Разбира се, това е и домашното състезание на Оскар. Сигурен съм, че много фенове ще покажат подкрепата си за него и за отбора този уикенд. Надявам се да видим едно вълнуващо състезание и да се върнем с още точки“, добави ръководителят на Макларън.