Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри: Не мисля, че Естебан беше направил нещо нередно

Пиастри: Не мисля, че Естебан беше направил нещо нередно

685
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри, снимка Любомир Асенов/Lapbg

Оскар Пиастри коментира сблъсъка с Естебан Окон в Гран при на САЩ. Пилотът на Макларън вярва, че случилото се с французина е бил „един от онези инциденти, в който никой няма вина“. Пиастри добави, че неговият съперник „не е направил нещо нередно“ и че вече е забравил за случилото се.

Пиастри потегли десети в надпреварата на пистата Circuit of the Americas. Австралиецът имаше добър старт и спечели няколко позиции след изкачването на към първи завой. За нещастие, той имаше контакт с Естебан Окон от Алпин. Двамата състезатели успяха да продължат участието си в надпреварата в следващите 5 тура, макар да имаха щети по болидите си.

В десетата обиколка Пиастри бе извикан в бокса заради сериозно повишаване на температурата в двигателя. Така младият австралиец приключи участието си в надпреварата. Няколко тура преди това Окон също отпадна от борбата заради пораженията в неговия автомобил

„Ударът с предното ляво колело в един от Алпини-те доведе до повреда във водната система под кутиите на радиаторите“, сподели Андреа Стела. „Това означаваше, че имахме постепенна загуба на налягането на водата. В определен етап видяхме, че температурите излизат извън контрол, а налягането продължаваше да намалява. Затова в крайна сметка трябваше да оттеглим автомобила“, добави шефът на Макларън.

Самият Пиастри каза, че случилото се с Окон е било състезателен инцидент.

„Честно казано, не съм си помислил нищо. Чувствах, че определено имам право да бъда на това място“, коментира Пиастри. „Не мисля, че Естебан беше направил нещо нередно. Ние се докоснахме в началото на надпреварата и за съжаление това нанесе щети и на двама ни. Това беше един от тези инциденти, в който никой няма вина.“

Пиастри съжаляваше за факта, че е изпуснал възможността да спечели точки. Пилотът на Макларън вярва, че е имал потенциала да бъде в челната петица.

„По време на тренировките и квалификациите се подобрявах постоянно. Влизайки в спринта, за първи път от началото на уикенда правех последователни обиколки в състезателни условия. Това е нещо като начало на един нов процес, който тепърва трябваше да разучавам.“

„Вярвам, че в състезанието щях да направя добра крачка напред в сравнение със спринта. Може би все още нямаше д съм на нивото, което ми се искаше, но определено имаше голямо подобрение спрямо събота. Жалко, че състезанието свърши твърде рано за мен. Смятам, че имаше още много какво да се научи от този следобед. Ставах все по-добър и по-добър – просто трябваше да бъда малко по-бърз и внимателен“, завърши Оскар Пиастри.