Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пик натиска да замени Дамброзио

Пик натиска да замени Дамброзио

16
0
Шарл Пик

Френският пилот от GP2 Шарл Пик напира да влезе във Формула 1. След две победи, пет места на подиума и четвъртото място в шампионата за тази година, французинът стана най-добре класиралият се пилот на своя отбор Адакс. Той изпревари холандеца Гидо ван дер Гарде, завършил пети. Според слуховете Пик вече е започнал преговори с отбор от Формула 1. От екипа на Маруся Върджин били влезнали в преговори, като се очаквало Пик да замени Жером Дамброзио. Според французина, разговорите били в доста напреднала фаза, но се преговаряло и с други отбори.

Още през тази година се появиха слухове за проблеми с плащанията на спонсорите на белгийския пилот на Маруся Върджин. Пик също се очаква да донесе добри приходи за отбора, като се говори че от тима са поискали пет милиона евро на година.

Както своя сънародник и шампион в GP2, Ромен Гросжан, както и Кристиян Виторис, Пик е менажиран от фирмата на Ерик Болие, Гравити. Същото се отнася обаче и за Дамброзио. Бюджетът на Маруся Върджин се оценява на 50 млн. евро, като присъствието на платен пилот до Тимо Глок е почти задължително.