Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет старши: Нелсиньо се нуждае от подкрепа

Пикет старши: Нелсиньо се нуждае от подкрепа

38
0

Нелсън Пикет младши се нуждае по-скоро от подкрепа, отколкото от напрежение, ако иска да остави зад себе си досегашните си неуспехи. Това е мнението на 56-годишния трикратен световен шампион и негов баща, Нелсън Пикет старши.

В началото на уикенда в Бахрейн мнозина започнаха да си задават въпроса до каква степен младият бразилец получава подкрепата на Флавио Бриаторе. След това Нелсиньо завърши надпреварата на десета позиция и шефът на Рено го похвали за „отличното състезание“, в което е карал „агресивно и с постоянство“.

Пикет старши коментира пред немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“: „Казах на Флавио, че той ще получи максимума от Нелсън, ако го подкрепя.“

„Ако инженерите му викат по радиото, че кара лошо, тъй като е провалил бързата си обиколка в трафик, то как може един пилот да стане уверен?“ – чуди се бащата, който през тази година е присъствал на всяко едно състезание на сина си. Той също така смята, че френският тим може да помогне за проблемите на сина му и в други области.

„Много често той трябва да кара в тренировките с много гориво в резервоара. Отборът знае, че той има проблеми, когато е с по-малко гориво, така че трябва да го пускат по-често да кара с квалификационни настройки“ – казва Пикет старши. Бившият шампион вярва обаче, че състезанието в Бахрейн ще помогне на увереността на Пикет.

„В Барселона той ще се представи дори по-добре от Бахрейн. Нелсиньо вече знае, че е способен на това“ – казва бащата.