Начало Мик Шумахер

   Мик ШумахерГермания

   Мик Шумахер
   Мик Шумахер, ХААС

   Мик Шумахер е роден на 22 март 1999 г. Син е на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. В началото на кариерата си се състезава с моминското име на майка си – Беч, за да има възможност да работи спокойно, тъй като фамилията му неизменно привлича огромно внимание.

   Мик Шумахер започва кариерата си в картинга през 2008 г. От дете единствената му мечта е да стане автомобилен състезател. През 2014-та става втори в световния, европейски и немски джуниър картинг шампионати.

   Шумахер младши преминава към едноместни състезателни автомобили през 2015 г. Състезава се с Ван Амерсфорт Рейсинг в немското първенство Формула 4. За 2016-та преминава в Према, става втори в немския и италианския Формула 4 шампионати. Продължава кариерата си със същия отбор, с който печели титлите във Формула 3 и Формула 2 (съответно през 2018 и 2020 г.).

   По отношение на прочутата си фамилия Мик твърди, че му тежи и я носи с гордост. Наясно е, че сравненията с баща му няма да му се разминат, но старателно обяснява, че той има различна кариера и път. Все пак младежът има уникално наследство и затова например избра името му да се изписва с MSC. Същата абревиатура бе използвана за баща му, за да се отличава съкращението от това на брат му Ралф – RSC.

   Мик Шумахер дебютира през 2021 г. във Формула 1 с тима на Хаас.

   Отбор2021 Хаас
   Кога е роден22 март 1999 г.
   Къде е роденВюфленс-льо-Шато
   Семейно положениеНеженен
   Къде живееШвейцария
   Дебют
   Участия
   Победи
   Първи позиции
   Най-добро класиране в състезание
   Най-добро класиране в шампионата
   Спечелени точки
   Спечелени титли